Asiasana: Historia

Lapsiperheet löysivät Håkansbölen kartanon

Uutinen

Vantaan kaupunginmuseon näyttelyissä Håkansbölen kartanon pihapiirissä vieraili tänä kesänä 10 000 kävijää.

Hakunilan suuralue

Vantaan kaupunginmuseon uusi näyttely saa kävijän hikoilemaan

Uutinen

Syyskuun 14. päivänä kajahtaa lähtölaukaus Vantaan kaupunginmuseon uuteen Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyyn. Toiminnallinen näyttely kertoo lasten ja nuorten urheilusta Vantaalla.

Vantaa50-historiahankkeen seminaarissa käsitellään vallankäyttöä Vantaalla avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Uutinen

Miten Vantaan kunnallispolitiikassa on käytetty valtaa? Millainen on kuntalaisten, virkamiesten ja päättäjien välinen suhde? Miten vantaalainen vallankäyttö peilautuu laajempaan kehitykseen Suomessa? Näitä kysymyksiä pohditaan 14.9. Valta ja vaikuttaminen Vantaalla -yleisöseminaarissa sekä yleisesti

Vantaan kaupunginmuseo Etusivu

Koontisivu

Vantaan kaupunginmuseo on Vantaan kaupungin ylläpitämä museo, joka toimii vuonna 1862 rakennetussa Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa Tikkurilan kaupunginosassa.

Vantaa50-historiahanke avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Hanke

Vantaa50 on kaupungin historiatoimikunnan hanke, jota toteutetaan Kaupunginmuseosta käsin. Vantaa juhlii vuonna 2024 kaupunkiasemansa 50-vuotisjuhlaa. Tutkimushankkeessa kirjoitetaan Vantaan 50-vuotinen historia ja toteutetaan juhlakirja.

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmapalvelut

Toimipiste

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmatiloissa säilytetään esine-, kuva- ja arkistokokoelmia. Tiloissa toimii myös kokoelmien asiakaspalvelu.

Tikkurilan suuralue

Kaupunginmuseo kouluille ja päiväkodeille

Palvelu

Museo tarjoaa opetuspalveluita kaikenikäisille oppijoille. Tarjolla on muun muassa opastuksia, oppimateriaaleja, toiminnallista ohjelmaa ja työpajoja.

Kaupunginmuseon kokoelmat

Palvelu

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmissa on valokuvia, esineitä sekä arkisto- ja AV-aineistoa. Kokoelmiin voit tutustua netissä tai museon kokoelmatiloissa.

Kirkonkylän joulu – uusi lastenkirja joulusta ja jouluperinteistä Vantaalla avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Uutinen

Kirkonkylän joulu – on kertomus vantaalaisen lapsiperheen joulunajasta. Joulun odotus voi tuntua pitkältä varsinkin, kun jouluun liittyy erityisiä salaisuuksia.

Tikkurilan suuralue