Vantaan kaupunginmuseo on julkaissut aineistojaan Finna-palvelussa sekä mobiilipeleinä, -oppaina ja verkkonäyttelyinä. Niiden lisäksi löydät tältä sivulta museon tuottamia artikkeleita, blogeja, videoita ja podcasteja.

Älypuhelinta pitävä käsi, taustalla Håkansbölen kartanon päärakennus.

Mobiilipeliä voit pelata myös Håkansbölen kartanoympäristössä.
Kuva: Stella Karlsson, Vantaan kaupunginmuseo.

Tutustu kokoelmiin

Tervetuloa tutustumaan Helsingin pitäjän, maalaiskunnan ja kauppalan sekä nykyisen Vantaan kaupungin historiaan kuvien, esineiden, arkistoaineiston ja kulttuuriympäristökohteiden kautta Finna-sivulla.

Aineistopaketti koululaisille

Vantaan kaupunginmuseon kokoamassa Elämää kartanossa 1900-luvulla -aineistopaketissa tutustutaan Håkansbölen kartanoelämään 1900-luvulla. Aineistopaketti löytyy Finna Luokkahuoneesta.

Mobiilipelit

Tutustuminen omien kotikulmien historiaan ja ympäristöön ei ole koskaan ollut hauskempaa. Kuninkaantie-mobiilipelit ovat ilmaisia ja soveltuvat käytettäväksi sekä oppitunnille että vapaa-ajalle. Suorita tehtäviä aikarajan puitteissa oikeassa ympäristössä liikkuen tai kotisohvalta käsin. Pelit soveltuvat erityisesti 4.–7.-luokkalaisille.  

Pelejä voi pelata yksin, parin kanssa tai kolmen hengen joukkueena. Peliaikaa on pelistä riippuen 45 minuuttia tai yksi tunti. Oikeassa ympäristössä pelaaminen tapahtuu Pokemon Go -pelin tyyliin lataamalla älypuhelimelle ilmainen X-routes -sovellus. Voit myös klikata itsesi peliin selaimen kautta alla olevasta linkistä.

Mobiilioppaat

Vantaan kaupunginmuseon mobiilioppaat toimivat verkkoselaimella eivätkä vaadi rekisteröitymistä tai erillistä sovellusta. Oppaat on toteutettu Suomen museoliiton luomalla Seinätön museo -alustalla. 

Verkkonäyttelyt

Osa kaupunginmuseon näyttelyistä on julkaistu verkkonäyttelyinä Seinätön museo -alustalla.

Artikkelit

Vantaa ennen ja nyt -jutut Vantaan Sanomissa

Museon asiantuntijat kirjoittavat Vantaa ennen ja nyt -palstalle museon kokoelmiin sekä kulttuuriympäristöön liittyvistä aiheista. Uusi artikkeli ilmestyy aina viikonlopun paperilehdessä.

Lähiö-podcast

Lähiö-podcast on julkaistu keväällä 2021. Podcastissa Siiriliina Kantola ja Niilo Helminen keskustelevat vantaalaisten vieraiden kanssa vantaalaisuudesta ja jaksokohtaisista teemoista.

Avainsanat

MuseotNäyttelyt