Kaupunginmuseon näyttelyt ja tapahtumat

Vantaan kaupunginmuseon näyttelytilat ovat Tikkurilan vanhalla asemalla. Lisäksi järjestämme näyttelyitä ja tapahtumia Håkansbölen kartanolla Hakunilassa.

Esittely

Asiasanat

KulttuuriMatkailu
Vantaan kaupunginmuseon näyttelytilat ovat Tikkurilan vanhalla asemalla. Lisäksi järjestämme näyttelyitä ja tapahtumia Håkansbölen kartanolla Hakunilassa. Näyttelyiden aiheet on valittu Vantaan alueen historiasta 10 000 vuoden ajalta.

Kaupunginmuseon näyttelyihin on aina ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyiden aukioloajat sekä tiedot museon järjestämistä tapahtumista löydät Vantaan tapahtumakalenterista.

Toimipisteet-sivuilta löydät tiedot museon näyttelytilojen sijainnista, palveluista ja esteettömyydestä.

Varaa opastus ryhmällesi

Kaupunginmuseoon voi varata opastetun näyttelykierroksen museolehtorilta. Katso yhteystiedot sivun alalaidasta.

Vaikka ryhmänne ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin voimme varmistaa, ettei näyttelytiloihin synny tungosta ja saatte ryhmällenne parhaan mahdollisen museokokemuksen.  

Opastuksen hinta:  

  • vantaalaisille opintoryhmille ilmainen

  • muut arkisin 80 € / ryhmä (klo 9–18)  tai 130 € / ryhmä (muina aikoina)

  • viikonloppuisin 130 € / ryhmä (klo 11–16 ) tai 260 € / ryhmä (muina aikoina)  

Ryhmäkoko:  

  • max. noin 20 henkilöä  

  • suuremmat ryhmät opastetaan useammassa erässä  

Opastuksen kesto:  

  • n. 1 tunti  

  • voimme mitoittaa opastuksen keston myös aikataulunne mukaan (kysy lisätietoja museolehtorilta)  

Varauksen yhteydessä kannattaa esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön ryhmän tarpeiden mukaan.  

Etäopastukset

Haluatko tutustua näyttelyyn etäyhteyden avulla? Voit varata ryhmällesi Teams-sovelluksella toteutetun etäopastuksen. Lisätietoja antaa museolehtori (yhteystiedot sivun alalaidassa). Etäopastuksen hinnat ovat samat kuin normaalissa näyttelyopastuksessa. 

Turvallinen museokäynti

Turvallisemman tilan periaatteet

Vantaan kaupunginmuseo on syrjinnästä vapaa alue. Museossamme ei saa syrjiä, nolata, pilkata tai kiusata ketään. Kunnioitamme toistemme henkistä ja fyysistä tilaa.

Emme tee toisistamme oletuksia – esimerkiksi sukupuolesta, taustasta, etnisyydestä, kulttuurista, seksuaalisuudesta, toimintakyvystä tai varallisuudesta.

Noudatathan näitä periaatteita museossamme ja palveluissamme.

Jos koet tai huomaat museossamme epäasiallista kohtelua, älä epäröi ottaa yhteyttä Vantaan kaupunginmuseon henkilökuntaan. Pyrimme auttamaan parhaamme mukaan. Voit antaa palautetta myös Oma Vantaa -verkkopalvelun kautta.

Kaipaatko kaveria museovierailulle?

Pyydä mukaan Kulttuuriluotsi! Luotsit ovat koulutettuja, vapaaehtoisia vantaalaiseen kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, joiden palvelu on ilmainen.

Muistojen matkalaukku

Vanhustenkeskukset ja palvelutalot voivat tilata museolta Matkalaukkunäyttelyn oppaineen. Pienoisnäyttely sisältää esineitä ja kuvia, joiden äärellä jutellaan menneistä vuosikymmenistä ja muistellaan yhdessä. 

Matkalaukkunäyttelyn kuljetuksesta ja esittelystä vastaa museon opas tai Vantaan kaupungin Kulttuuriluotsi. Palvelu on maksuton, kesto noin 1 tunti.‍ Lisätietoja ja varaukset museolehtorilta (yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta).

Lisätietoja

Marjo Eerikäinen

Vantaan kaupunginmuseo
museolehtori
040 573 9920 marjo.eerikainen@vantaa.fi

opastusvaraukset, museopedagogiikka

Karoliina Junno-Huikari

Vantaan kaupungimuseo
museoamanuenssi
040 187 3143 karoliina.junno-huikari@vantaa.fi

yleisöpalvelut, tapahtumat, Pieni museopuoti

Anni Rissanen

Vantaan kaupunginmuseo
museoamanuenssi
050 318 1467 anni.rissanen@vantaa.fi

näyttelyt, viestintä

Avainsanat

MuseotVapaaehtoistoiminta

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 2 toimipisteessä