Håkansbölen kartanon Pikkutallissa puuhanäyttely lapsille

Uutinen

Vantaan kaupunginmuseo on avannut kesäksi 2023 kaksi näyttelyä Håkansbölen kartanon piharakennuksiin. Pikkutallin puuhanäyttelyssä voi kokeilla entisajan askareita ja ihailla kartanon vanhoja hevosvetoisia kulkuneuvoja. Aittanäyttelyssä kerrotaan, millaista kartanoelämä oli palvelusväen näkökulmasta.

Vantaan kaupunginmuseon intendentti Päivi Yli-Karhula Pikkutallin puuhanäyttelyssä.

Aittanäyttely avattiin yleisölle ensi kertaa kaksi vuotta sitten, ja vanha tallirakennus otettiin näyttelykäyttöön viime kesänä. Täksi kesäksi Pikkutallin näyttelyä uusittiin ja täydennettiin.  

"Pikkutallin alkuperäinen käyttötarkoitus hevosten kotina tulee nyt aiempaa paremmin esiin", iloitsee museon intendentti Päivi Yli-Karhula. 

Pikkutallin puuhanäyttelyssä eri-ikäiset lapset voivat kokeilla taitojaan esimerkiksi keinuhevosratsastuksessa tai hevosen hännän letityksessä. Lisäksi näyttelyssä voi ihailla kartanon alkuperäisiä hevoskärryjä ja vaunuja. Viime kesän askareista suosituimmat säästettiin myös uuteen puuhanäyttelyyn, mutta niihinkin tehtiin parannuksia. 

"Esimerkiksi matonkudontaan vaihdoimme uudet kangaspuut, joilla työskentely on helpompaa kuin viimevuotisilla", Yli-Karhula lupaa. 

Näyttelyt ovat auki 14.5.–10.9. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–16, heinäkuussa myös perjantaisin klo 11–16. Maksuton sisäänpääsy.  

Osoite: Håkansbölen kartano, Kartanontie 1, Hakunila.  

Lisätietoja Pikkutallin puuhanäyttelystä tapahtumakalenterissa.  

Lisätietoja aittanäyttelystä tapahtumakalenterissa.