Håkansbölen kartanoalueen kehittäminen etenee

Uutinen

Håkansbölen kartanoalueen kehittämishankkeessa on aloittanut kaksi työntekijää. Kaupunginmuseon Håkansböle-kokoelman esineitä tutkii amanuenssi Stella Karlsson ja hankkeen projektikoordinaattorina toimii Maiju Hautamäki.

Maiju Hautamäki (vas.) ja Stella Karlsson.
Kuva: Vantaan kaupunginmuseo

Stella on monelle ennestään tuttu museon valokuvaajana, ja Maiju taas on siirtynyt hankkeeseen yleisötyön amanuenssin toimesta. Molemmat siis tuntevat kartanoalueen, sen toiminnan ja kokoelmat jo hyvin.

Maiju käynnistää kartanoalueen hallinnon, palveluiden sekä kartanomuseon suunnittelua yhdessä kaupungin monialaisten ammattilaisten, Hakunilan alueen asukkaiden sekä muiden toimijoiden kanssa.

─ Håkansböle on ainutlaatuinen paikka, jonka toivotaan pian huokuvan elämää ja yhteisöllisyyttä erilaisissa tapahtumissa. Vuosien aikana kartanoalueeseen on kohdistunut monia erilaisia odotuksia, joiden yhteensovittaminen ei välttämättä ole ihan helppoa, Maiju toteaa.

Håkansbölen kartanoalue on Vantaalla ja koko Suomessa merkittävä kulttuurihistoriallinen ja luonnonympäristö. Vantaan kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2023, että kartanon päärakennuksessa avautuu uusi kartanomuseo kesällä 2026. Lue tiedote kaupunginhallituksen kokouksesta.

Håkansbölen kartanon kokoelmaan kuuluu noin 15 000 esinettä, 900 valokuvaa sekä runsaasti arkistoaineistoa. Voit tutustua osaan kokoelmasta museon Finna-sivulla.

Avainsanat

Håkansbölen kartanoMuseotHakunila