Håkansbölen kartanoalueen kesäkausi avataan 20.5. 

Uutinen

Asiasanat

Hakunilan suuralueKulttuuri

Jo perinteeksi muodostunut Kartanon kevät -tapahtuma järjestetään Håkansbölessä lauantaina 20.5. kello 11-16:30.

Kartanon kevät -tapahtumassa on ohjelmaa kaikenikäisille läpi päivän. Tänä vuonna ohjelmassa näkyy elävä perintö, joka on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2023 teema.  

─ Lasten ohjelmassa on kaikenlaista mukavaa, ponitalutusta, satuhetkiä ja pihapelejä. Kaupunginmuseon upouusi Pikkutallin puuhanäyttely on suunniteltu lapsiperheille. Ja Chiro-maskottikin on lupautunut paikalle, kertoo projektikoordinaattori Maiju Hautamäki kaupunginmuseolta.  

Aikuisempaan makuun kartanoalueella järjestetään minipuistokonsertteja, työpajoja, luentoja ja opastuksia. Päivä päättyy yhteislauluhetkeen Mikko Alatalon johdolla, jonka jälkeen tanssitaan vielä vanhan ajan lavatanssit. Sateen sattuessa pääsee sisätiloihin, sillä tapahtumapäivänä ovat avoinna kaikki alueen rakennukset remonttiin valmistautuvaa päärakennusta lukuun ottamatta.  

Hautamäki lupailee hyvänmielistä ja rentoa tapahtumaa. ─ Puiston avajaisten 2011 jälkeen on Kartanon kevättä juhlittu lähes vuosittain. Alueella on paljon toimijoita ja joka vuosi pyritään heidän kanssaan jotain uutta keksimään.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Håkansbölen kartanon kummit ry. Tapahtumassa ovat Kartanon kummien lisäksi mukana Vantaan kaupunginmuseo, Lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa ja kahvila-ravintola Håkans. Esiintyjinä ovat pääasiassa vantaalaiset yhdistykset sekä kaupungin toimijat.  

Kartanon kevät on ilmaistapahtuma, eikä ohjelmaan tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tapahtuman tarkempi aikataulu ja ohjelma Vantaan tapahtumakalenterissa.

Håkansbölen kartanoalueen kesäkausi on täynnä toimintaa alkusyksyyn saakka. Lisätietoa kartanoalueesta ja koko kesän ohjelmistosta